313794
Book
In basket
Od wielu lat program nauki zawodu cukiernika jest Polsce niezmienny. Nauczyciele zawodu - mimo swoich chęci - nie są dokształcani. W szkołach brakuje zatem fachowców z doświadczeniem. Poza tym firmy na ogół nie przyjmują nikogo na staże ani na praktyki, ponieważ wiąże się to z koniecznością poświęcenia czasu zainteresowanej osobie. Świat cukiernictwa staje się coraz bogatszy: przybywa ciekawych technik oraz specjalistycznego sprzętu, zwiększa się dostępność doskonałych i urozmaiconych surowców. Mimo to w polskich szkołach nie są one znane ani popularyzowane. Uważam,że projekt „Patissier & Chocolatier - Mistrzowie Nauczycielom Zawodu” to działanie, które podwyższy jakość polskiego cukiernictwa. Pozwolił on dużej grupie pedagogów poznać nowoczesne techniki i produkty najwyższej jakości. Udział w takim projekcie jest moim zdaniem idealnym sposobem podnoszenia kwalifikacji nauczycielek i nauczycieli zawodu. Mam wielką nadzieję, że kolejne tego typu projekty unijne zachęcą wielu fachowców do angażowania się w pracę z młodzieżą. Książka napisana i wydana w ramach tego projektu jest instrukcją oraz inspiracją dla wszystkich, dla których cukiernictwo to nie tylko profesja, lecz także pasja. Poza tym pozytywnie wpłynie ona na rozwój i promocję tego pięknego rzemiosła. Aleksandra Sowa - Mistrzyni cukiernictwa, współwłaścicielka firmy Cukiernia Sowa.
Availability:
Kielce - Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 254931/czyt.64 (1 egz.)
Notes:
Funding information note
Współfinansowanie: Unia Europejska.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again