Cukiernicy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Kielce - Czytelnia
(1)
Autor
Deker Tomasz
(1)
Kakowski Karol
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dorośli
(2015)
Szkoły wyższe
(1905)
Dzieci
(1850)
Szkoły podstawowe
(1673)
Szkoły średnie
(1265)
Cukiernicy
(-)
Młodzież
(1121)
6-8 lat
(958)
Nauczyciele
(922)
9-13 lat
(885)
Rodzice
(552)
Licea
(491)
0-5 lat
(403)
Psycholodzy
(387)
Studenci
(376)
Szkoły zawodowe
(347)
14-17 lat
(318)
Pedagodzy
(307)
Klasa 1.
(270)
Technikum
(261)
Klasa 2.
(251)
Klasa 3.
(239)
Przedszkola
(239)
Klasa 5.
(218)
Klasa 4.
(212)
Historycy
(196)
Psychoterapeuci
(193)
Klasa 7.
(185)
Klasa 6.
(178)
Nauczyciele przedszkoli
(175)
Klasa 8.
(173)
Nauczanie początkowe
(162)
Lekarze
(161)
Szkoły ponadgimnazjalne
(158)
Nauczyciele języka angielskiego
(148)
Bibliotekarze
(139)
Poziom podstawowy
(129)
Logopedzi
(126)
Nauczyciele nauczania początkowego
(125)
Literaturoznawcy
(121)
Nauczyciele języka niemieckiego
(120)
Dyrektorzy szkół
(112)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(105)
Terapeuci zajęciowi
(103)
Prawnicy
(102)
Gimnazja
(91)
Szkoły ponadpodstawowe
(91)
Technika
(87)
Terapeuci
(79)
Coachowie
(78)
Pedagodzy szkolni
(74)
Psycholodzy szkolni
(72)
Menedżerowie
(69)
Wychowawcy klas
(69)
Pedagodzy specjalni
(58)
Nauczyciele historii
(56)
Biblioterapeuci
(53)
Szkoły specjalne
(53)
Uczniowie
(53)
Nauczyciele języka polskiego
(49)
Nauczyciele języka rosyjskiego
(47)
Nauczyciele bibliotekarze
(46)
Fizjoterapeuci
(45)
Klasa 10
(45)
Nauczyciele muzyki
(39)
Filozofowie
(38)
A2 (poziom biegłości językowej)
(37)
Nauczyciele akademiccy
(37)
18+
(36)
B1 (poziom biegłości językowej)
(35)
Poziom średniozaawansowany
(35)
Klasa 9.
(34)
Klasa 11
(33)
Nauczyciele języka francuskiego
(33)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(33)
Poziom rozszerzony
(33)
Pracownicy socjalni
(33)
Psychiatrzy
(33)
Biolodzy
(29)
Przedsiębiorcy
(29)
A1 (poziom biegłości językowej)
(28)
B2 (poziom biegłości językowej)
(27)
Kulturoznawcy
(27)
Pracownicy naukowo-dydaktyczni
(27)
Nauczyciele angielskiego
(26)
Politolodzy
(26)
Językoznawcy
(25)
Pediatrzy
(25)
Pracownicy naukowi
(25)
Socjolodzy
(25)
Ekonomiści
(24)
Nauczyciele biologii
(24)
Uczniowie ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi
(22)
Dyrektorzy przedszkoli
(21)
Nauczyciele edukacji regionalnej
(21)
Nauczyciele szkół podstawowych
(21)
Neurolodzy
(21)
Pracownicy samorządowi
(21)
Uczniowie szkół średnich
(21)
Dziecko z niepełnosprawnością intelektualną
(20)
Nauczyciele języków
(20)
Temat
Ciasta
(1)
Cukiernictwo
(1)
Cukiernicy
(1)
Kształcenie zawodowe
(1)
Nauczyciele zawodu
(1)
Praktyki uczniowskie
(1)
Projekty unijne
(1)
Szkolnictwo zawodowe
(1)
Słodycze
(1)
Uczniowie szkół zawodowych
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(1)
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Od wielu lat program nauki zawodu cukiernika jest Polsce niezmienny. Nauczyciele zawodu - mimo swoich chęci - nie są dokształcani. W szkołach brakuje zatem fachowców z doświadczeniem. Poza tym firmy na ogół nie przyjmują nikogo na staże ani na praktyki, ponieważ wiąże się to z koniecznością poświęcenia czasu zainteresowanej osobie. Świat cukiernictwa staje się coraz bogatszy: przybywa ciekawych technik oraz specjalistycznego sprzętu, zwiększa się dostępność doskonałych i urozmaiconych surowców. Mimo to w polskich szkołach nie są one znane ani popularyzowane. Uważam,że projekt „Patissier & Chocolatier - Mistrzowie Nauczycielom Zawodu” to działanie, które podwyższy jakość polskiego cukiernictwa. Pozwolił on dużej grupie pedagogów poznać nowoczesne techniki i produkty najwyższej jakości. Udział w takim projekcie jest moim zdaniem idealnym sposobem podnoszenia kwalifikacji nauczycielek i nauczycieli zawodu. Mam wielką nadzieję, że kolejne tego typu projekty unijne zachęcą wielu fachowców do angażowania się w pracę z młodzieżą. Książka napisana i wydana w ramach tego projektu jest instrukcją oraz inspiracją dla wszystkich, dla których cukiernictwo to nie tylko profesja, lecz także pasja. Poza tym pozytywnie wpłynie ona na rozwój i promocję tego pięknego rzemiosła. Aleksandra Sowa - Mistrzyni cukiernictwa, współwłaścicielka firmy Cukiernia Sowa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 254931/czyt.64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej