Pasożyty
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(28)
Forma i typ
Książki
(24)
Artykuły
(3)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje naukowe
(3)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Czasopisma
(1)
Dostępność
dostępne
(46)
tylko na miejscu
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Kielce - Wypożyczalnia
(14)
Kielce - Czytelnia
(2)
Busko Zdrój - wypożyczalnia
(1)
Jędrzejów - wypożyczalnia
(4)
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
(3)
Końskie - wypożyczalnia
(8)
Opatów - wypożyczalnia
(1)
Ostrowiec - wypożyczalnia
(4)
Ostrowiec - czytelnia
(1)
Pińczów - wypożyczalnia
(1)
Sandomierz - wypożyczalnia
(3)
Starachowice - wypożyczalnia
(3)
Staszów - wypożyczalnia
(3)
Włoszczowa - wypożyczalnia
(1)
Włoszczowa - czytelnia
(1)
Autor
Michajłow Włodzimierz (1905-1994)
(7)
Morozińska-Gogol Jolanta
(2)
Pojmańska Teresa
(2)
Szczepanowski Piotr
(2)
Bohuszewicz Zofia (1884-1953)
(1)
Błaszkowska Joanna
(1)
Combes Claude
(1)
Croll Neil Argo
(1)
Czaplińska Danuta
(1)
Domaniewska Irena
(1)
Dzikowiec Magdalena
(1)
Dąmbski Jerzy
(1)
Ferenc Tomasz
(1)
Grabda Daria
(1)
Grabda Eugeniusz
(1)
Grabda Jadwiga
(1)
Grabda-Kazubska Bożena
(1)
Góralska Katarzyna (biolog)
(1)
Kawecki Zbigniew (1908-1981)
(1)
Kisielewska Krystyna
(1)
Kozikowska Zofia
(1)
Kurnatowski Piotr
(1)
McAuliffe Kathleen
(1)
Michajłow Włodzimierz
(1)
Michalik Anna
(1)
Mordalska Anna
(1)
Niewiadomska Katarzyna
(1)
Pacholczyk Marta
(1)
Sandner Henryk (1915-1994)
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Skubała Piotr
(1)
Sulgostowska Teresa
(1)
Tarczyński Stefan (1919-2002)
(1)
Wengris Janina (1907-1978)
(1)
Wiadrowska Z
(1)
Witczak Agata
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Witczak Monika
(1)
Łukasiewicz Irena
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(2)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(4)
1970 - 1979
(5)
1960 - 1969
(4)
1950 - 1959
(4)
1940 - 1949
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
1901-2000
(3)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(28)
Język
polski
(28)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Dorośli
(1)
Szkoły średnie
(1)
Przynależność kulturowa
Diagności laboratoryjni
(1)
Lekarze
(1)
Pielęgniarki
(1)
Ratownicy medyczni
(1)
Temat
Język polski
(8116)
Dziecko
(5128)
Nauczanie
(4694)
Matematyka
(4655)
Literatura polska
(4107)
Pasożyty
(-)
Powieść polska
(4020)
Poezja polska
(3836)
Nauczyciele
(3720)
Nauczanie początkowe
(3696)
Szkolnictwo
(3319)
Historia
(3298)
Wychowanie przedszkolne
(3239)
Wychowanie
(2695)
Język angielski
(2349)
Rodzina
(2343)
Młodzież
(2341)
Pedagogika
(2233)
Fizyka
(2055)
Filozofia
(1833)
Sztuka
(1751)
Język rosyjski
(1746)
Oświata
(1691)
Kobieta
(1685)
Pamiętniki polskie
(1682)
Wojna 1939-1945 r.
(1681)
Wychowanie w rodzinie
(1680)
Wojsko
(1658)
Literatura
(1650)
Uczniowie
(1634)
Chemia
(1535)
Kultura
(1432)
Język niemiecki
(1429)
Muzyka
(1408)
Opowiadanie polskie
(1366)
Biologia
(1310)
Geografia
(1294)
Pisarze polscy
(1267)
Psychologia
(1254)
Literatura młodzieżowa polska
(1237)
Publicystyka polska
(1110)
Przyroda
(1077)
Literatura dziecięca polska
(1071)
Nauka
(1053)
Internet
(1050)
Technika
(1021)
Bibliotekarstwo
(970)
Wychowanie fizyczne
(963)
Prawo
(956)
Nauczanie zintegrowane
(947)
Alkoholizm
(943)
Żydzi
(929)
Uczenie się
(914)
Młodzież szkolna
(885)
Stosunki interpersonalne
(864)
Miłość
(861)
Dzieci
(857)
Osobowość
(846)
Zarządzanie
(836)
Psychoterapia
(822)
Powieść angielska
(811)
Powieść amerykańska
(795)
Czytelnictwo
(792)
Gry i zabawy
(790)
Polityka międzynarodowa
(785)
Praca
(781)
Przedsiębiorstwo
(767)
Socjologia
(761)
Pińczów
(748)
Polityka
(741)
Uczucia
(735)
Polacy za granicą
(729)
Teatr polski
(718)
Dramat polski
(716)
Rolnictwo
(716)
Turystyka
(716)
Matura
(708)
Komunikacja społeczna
(707)
Szkolnictwo wyższe
(703)
Opieka społeczna
(688)
Marksizm
(687)
Czytanie
(683)
Relacje międzyludzkie
(681)
Szkolnictwo zawodowe
(677)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(674)
Religia
(671)
Rodzice
(669)
Wychowanie obywatelskie
(664)
Rośliny
(658)
Etyka
(656)
Język francuski
(635)
Astronomia
(634)
Sport
(632)
Kształcenie
(631)
Wieś
(624)
Mowa
(623)
Nałóg
(618)
Komputery
(617)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(610)
Powieść rosyjska
(604)
Postawy
(602)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Poznań (woj. wielkopolskie ; okręg)
(2)
Gatunek
Podręcznik
(5)
Wydawnictwa popularne
(3)
Artykuł problemowy
(1)
Artykuł z czasopisma fachowego
(1)
Artykuł z czasopisma psychologicznego
(1)
Opracowanie
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(4)
Medycyna i zdrowie
(3)
Chemia
(2)
Psychologia
(1)
28 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zarys parazytologii ogólnej / Katarzyna Niewiadomska [et al.]. - [Wyd. 1 dodr.]. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1981 - 507, [1] s., [12] s. tabl. : il., tab., 1 wykr. ; 21 cm.
Symbol UKD: 576.8
Bibliogr. s. 489-499. - Indeks.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Opatów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 15004 (1 egz.)
Starachowice - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22296, 22295 (2 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Aura.
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Komisji Biologicznej / Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk. Wydział Matematyczno-Przyrodniczy ; t. 46.)
Bibliogr.
Streszcz. ang.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Ostrowiec - czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 25019 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Prace Komisji Biologicznej / Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk. Wydział Matematyczno-Przyrodniczy ; t. 46.)
Bibliogr.
Streszcz. ang.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 137922 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 7507 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach Indeks.
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści.
Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33219 (1 egz.)
Końskie - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49722 (1 egz.)
Ostrowiec - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53476 (1 egz.)
Staszów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29096 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Jędrzejów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46815 (1 egz.)
Włoszczowa - czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 32052 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Kwart., 1991-
Wcześniejsza częstotliwość: Niereg. 1955, Dwumies. 1956-1990
R.1 (1955)-.
Tekst w jęz. pol., niem., ros. Streszcz. w jęz. niem., ros.
Zawartość zasobu Końskie
1967 nr 1-6 . Cz 15085
1968 nr 1-6 . Cz 14754
1969 nr 1-6 . Cz 15697
1970 nr 1-6 . Cz 17135
1971 nr 1-6 . Cz 18400
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej