Żywienie chorych
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(17)
Forma i typ
Książki
(17)
Publikacje fachowe
(9)
Poradniki i przewodniki
(5)
Publikacje naukowe
(3)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje informacyjne
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(12)
tylko na miejscu
(2)
wypożyczone
(2)
Placówka
Kielce - Wypożyczalnia
(3)
Kielce - Czytelnia
(1)
Jędrzejów - wypożyczalnia
(1)
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
(2)
Pińczów - wypożyczalnia
(1)
Sandomierz - wypożyczalnia
(3)
Starachowice - wypożyczalnia
(1)
Starachowice - czytelnia
(1)
Staszów - wypożyczalnia
(2)
Włoszczowa - wypożyczalnia
(1)
Autor
Grzymisławski Marian (1947- )
(4)
Ciborowska Helena (1944- )
(2)
Ciborowski Artur
(2)
Babij Konrad
(1)
Błaszczyna Ludmiła
(1)
Błażejewska-Stuhr Katarzyna
(1)
Chevallier Laurent (1955- )
(1)
Czerwonogrodzka-Senczyna Aneta
(1)
Dąbrowska Beata Anna. Lunchbox menu
(1)
Dąbrowska Ewa (internista)
(1)
Fudali Jolanta
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Jarosz Ewa (dietetyk)
(1)
Jeszka Jan (1950- )
(1)
Jeznach-Steinhagen Anna
(1)
Kołłajtis-Dołowy Anna
(1)
Krawczyński Marian (1934- )
(1)
Krupa Paweł
(1)
Lenssen Polly
(1)
Lewicka Ewa
(1)
Rudnicka Anna (dietetyk)
(1)
Samborska Małgorzata
(1)
Suskind David L
(1)
Szawłowski Andrzej Wiktor (1949- )
(1)
Szczygieł Bruno (1928- )
(1)
Zogheib Susan
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(10)
2010 - 2019
(6)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(15)
Kraj wydania
Polska
(17)
Język
polski
(17)
Odbiorca
Lekarze
(8)
Dietetycy i żywieniowcy
(5)
Dietetycy
(4)
Studenci
(3)
Szkoły wyższe
(3)
Alergolodzy
(1)
Chorzy
(1)
Geriatrzy
(1)
Interniści
(1)
Kardiolodzy
(1)
Opiekunowie medyczni
(1)
Osoby w wieku starszym
(1)
Pediatrzy
(1)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Pracownicy pomocy społecznej i pracy socjalnej
(1)
Pracownicy socjalni
(1)
Producenci zdrowej żywności
(1)
Promotorzy zdrowia
(1)
Rodzice
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Zawody medyczne
(1)
Żywieniowcy
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Język polski
(8115)
Dziecko
(5129)
Nauczanie
(4689)
Matematyka
(4656)
Literatura polska
(4106)
Żywienie chorych
(-)
Powieść polska
(4020)
Poezja polska
(3836)
Nauczyciele
(3715)
Nauczanie początkowe
(3696)
Szkolnictwo
(3314)
Historia
(3288)
Wychowanie przedszkolne
(3236)
Wychowanie
(2684)
Język angielski
(2343)
Młodzież
(2341)
Rodzina
(2339)
Pedagogika
(2233)
Fizyka
(2055)
Filozofia
(1832)
Język rosyjski
(1746)
Sztuka
(1743)
Oświata
(1691)
Kobieta
(1682)
Pamiętniki polskie
(1682)
Wojna 1939-1945 r.
(1682)
Wychowanie w rodzinie
(1669)
Wojsko
(1654)
Literatura
(1650)
Uczniowie
(1632)
Chemia
(1535)
Język niemiecki
(1429)
Kultura
(1426)
Muzyka
(1407)
Opowiadanie polskie
(1366)
Biologia
(1309)
Geografia
(1294)
Pisarze polscy
(1263)
Psychologia
(1254)
Literatura młodzieżowa polska
(1237)
Publicystyka polska
(1110)
Przyroda
(1074)
Literatura dziecięca polska
(1071)
Internet
(1051)
Nauka
(1047)
Technika
(1015)
Bibliotekarstwo
(970)
Wychowanie fizyczne
(963)
Prawo
(956)
Nauczanie zintegrowane
(947)
Alkoholizm
(942)
Żydzi
(927)
Uczenie się
(908)
Młodzież szkolna
(885)
Stosunki interpersonalne
(864)
Miłość
(854)
Dzieci
(847)
Osobowość
(841)
Zarządzanie
(834)
Powieść angielska
(811)
Psychoterapia
(809)
Powieść amerykańska
(795)
Gry i zabawy
(790)
Czytelnictwo
(789)
Polityka międzynarodowa
(786)
Praca
(779)
Przedsiębiorstwo
(767)
Socjologia
(763)
Pińczów
(748)
Polityka
(739)
Polacy za granicą
(727)
Uczucia
(719)
Teatr polski
(717)
Dramat polski
(716)
Rolnictwo
(715)
Turystyka
(711)
Matura
(708)
Komunikacja społeczna
(706)
Szkolnictwo wyższe
(701)
Marksizm
(689)
Opieka społeczna
(688)
Czytanie
(683)
Szkolnictwo zawodowe
(677)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(674)
Religia
(671)
Rodzice
(667)
Wychowanie obywatelskie
(664)
Relacje międzyludzkie
(661)
Rośliny
(658)
Etyka
(654)
Język francuski
(635)
Astronomia
(633)
Kształcenie
(631)
Sport
(631)
Wieś
(624)
Mowa
(623)
Nałóg
(618)
Komputery
(617)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(606)
Powieść rosyjska
(604)
Statystyka
(599)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(8)
Poradnik
(5)
Bibliografia
(2)
Opracowanie
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Książka kucharska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(15)
Kulinaria
(4)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
17 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia przy niektórych rozdz.
Publikacja jest przeznaczona dla praktykujących dietetyków, pediatrów oraz wszystkich osób zainteresowanych problematyką żywienia, a także studentów medycyny i kierunków pokrewnych. W książce w ciekawy i nowoczesny sposób opisano, jak żywić dziecko, aby zapewnić mu prawidłowy rozwój oraz jakie są jego potrzeby i na czym polegają różnice w żywieniu dzieci w poszczególnych okresach ich rozwoju. Zasady planowania i realizacji żywienia przedstawiono w postaci algorytmów, zwięźle i jasno wytyczających drogę postępowania żywieniowego w zależności od diagnozy i postępów w leczeniu. Schematy postępowania każdorazowo zostały poprzedzone informacjami ogólnymi, obejmującymi definicje choroby, diagnostykę, konsekwencje żywieniowe i wskazania, jak planować żywienie w różnych stanach chorobowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Włoszczowa - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32445 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe - wyeliminować część składników i zachować pyszny smak. Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne oraz podpowiada, w czym występują najpopularniejsze alergeny i jak je zastępować. W Uczcie małego alergika znajdziesz m.in. przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików (lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu) i wegańskie zamienniki nabiału (ser żółty, ser biały, jogurt). W książce Uczta małego alergika zawarte są m.in.: przepisy na pyszne śniadania, obiady i kolacje, informacje o tym, się jakie są przyczyny alergii i metody ich leczenia, praktyczne wytyczne jak rozpoznawać objawy alergii, informacje, na czym polega różnica między alergią a nietolerancja pokarmową. Katarzyna Błażejewska-Stuhr - dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i - co ważne - naturalne. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Koktajle dla zdrowia i urody czyli jak zamieszać w swoim życiu, Koktajle dla zdrowia i urody czyli pysznie, świeżo, kolorowo oraz Koktajle dla zdrowia i urody, czyli zdrowo, smacznie, wyjątkowo.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 32742 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na książce także ISBN i nazwa wydawcy oryginału.
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Powiązania między odżywianiem a powstawaniem chorób lub różnego rodzaju zaburzeń zdrowotnych zostały już niejednokrotnie potwierdzone i nie dotyczą one jedynie dolegliwości układu krążenia, cukrzycy czy nadwagi. Dlatego też udzielanie porad z zakresu prawidłowego odżywiania powinno stać się lekarskim zwyczajem, ponieważ tak jak nieodpowiednia dieta może przyczynić się do rozwoju różnorodnych zaburzeń zdrowotnych lub patologii, tak zdrowe odżywianie pozwala wyeliminować liczne dolegliwości czy je złagodzić.
Celem tej książki jest więc pokazanie - na przykładach różnych dolegliwości oraz chorób - szczegółowych i przystępnych porad, adresowanych zarówno do pacjentów, jak i do pracowników służby zdrowia. Drugie wydanie wzbogacone jest o dziewięć kolejnych diet, m.in. dietę zalecaną przy niedożywieniu i chorobach nowotworowych, dnie moczanowej czy stwardnieniu rozsianym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Pińczów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31506 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka ; współpraca Artur Ciborowski. - Wydanie 4. rozszerzone i uaktualnione, 6. dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2019. - 658 stron : ilustracje, tabele ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 645-647. Indeks.
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: • omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Sandomierz - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51203 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Artur Ciborowski. - Wydanie V rozszerzone i uaktualnione - 3 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2022. - XXV, [1], 895 stron : fotografie, ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 873-877. Indeks
Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika. Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo­gicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce omówiono podstawy żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych np. u pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy chorych onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych i w różnych sytuacjach klinicznych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego. Oprócz aktualnej zawartości merytorycznej, książka zyskała przejrzystą szatę graficzną i nową okładkę.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 264583 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 297-[306].
Autorka omawia zasady diety warzywno-owocowej zgodne z najnowszymi naukowymi odkryciami. Przekazuje także zalecenia, jak przejść od postu do diety pełnowartościowej i prowadzić zdrowy tryb życia. Jakie są przyczyny chorób, które dotykają coraz większej liczby osób? Co zrobić, żeby odzyskać zdrowie, a nie tylko maskować objawy? Na czym polega naturalna profilaktyka? Jak przejść post i ustrzec się przy tym błędów?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Starachowice - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42881 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka kliniczna / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Marian Grzymisławski. - Wydanie I - 3 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2020. - XIII, [1], 593, [1] strona : fotografia, ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. Indeks.
Podręcznik stanowi kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego i żywienia klinicznego. Autorami są specjaliści różnych dziedzin medycyny i nauk żywieniowych, którzy w przystępny sposób omówili zagadnienia dotyczące fizjologii przewodu pokarmowego oraz kontroli pobierania pokarmów, żywienia w różnych grupach populacyjnych i stanach fizjologicznych (żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży, kobiet ciężarnych i karmiących, osób starszych), leczenia żywieniowego w chorobach metabolicznych (cukrzyca, otyłość, dyslipidemie), układu pokarmowego (choroby górnego odcinka przewodu pokarmowego, marskość wątroby, przewlekłe i ostre zapalenie trzustki, nieswoiste choroby zapalne jelit, SIBOS), nerek, chorobach nowotworowych, chorobach układu krążenia, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, schorzeniach dermatologicznych oraz wybranych chorobach wieku dziecięcego (mukowiscydoza, fenyloketonuria). W książce zawiera również podstawy żywienia klinicznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33248 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka kliniczna / redakcja naukowa Marian Grzymisławski. - Wydanie I - 3 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2021. - XIII, [1], 593, [1] strona : fotografia, ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Sandomierz - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51767 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka kliniczna / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Marian Grzymisławski. - Wydanie I - 7 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2022. - XIII, [1], 593, [1] strona : fotografia, ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Staszów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29318 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka kliniczna / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Marian Grzymisławski. - Wydanie I - 9 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2023. - XIII, [1], 593, [1] strona : fotografia, ilustracje, wykres ; 24 cm.
Informacja o 42. autorach na stronach V- VIII.
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. Indeks.
Podręcznik stanowi kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego i żywienia klinicznego. Autorami są specjaliści różnych dziedzin medycyny i nauk żywieniowych, którzy w przystępny sposób omówili zagadnienia dotyczące fizjologii przewodu pokarmowego oraz kontroli pobierania pokarmów, żywienia w różnych grupach populacyjnych i stanach fizjologicznych (żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży, kobiet ciężarnych i karmiących, osób starszych), leczenia żywieniowego w chorobach metabolicznych (cukrzyca, otyłość, dyslipidemie), układu pokarmowego (choroby górnego odcinka przewodu pokarmowego, marskość wątroby, przewlekłe i ostre zapalenie trzustki, nieswoiste choroby zapalne jelit, SIBOS), nerek, chorobach nowotworowych, chorobach układu krążenia, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, schorzeniach dermatologicznych oraz wybranych chorobach wieku dziecięcego (mukowiscydoza, fenyloketonuria). W książce zawiera również podstawy żywienia klinicznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 264580 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta seniora / Ewa Jarosz ; opieka merytoryczna Anna Kołłajtis-Dołowy. - Wydanie I - 1 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021. - 395, [1] strona ; 21 cm.
Bibliografia na stronach 378-388. Indeks.
Obecnie, osoby w wieku podeszłym stanowią ponad 10% ogólnej populacji świata, a według prognoz ten odsetek cały czas wzrasta. Postęp cywilizacyjny powoduje, że żyjemy dłużej i nic w tym dziwnego, że chcemy jak najdłużej w pełni funkcjonować w społeczeństwie czerpiąc z życia satysfakcje i radość i zachować zdrowie. Odpowiednia dieta i aktywny tryb życia stanowią do tego najwłaściwszą drogę. Publikacja w całości została poświęcona tematyce starzenia się i zdrowej diecie seniora. Pozwala zrozumieć starość jako naturalny i fizjologiczny etap życia człowieka. Opisuje zmiany zachodzące w organizmie i wynikające z tego dolegliwości seniorów, a także porusza problem postrzegania starości zarówno przez nich samych jak i przez osoby młode. Książka zawiera informacje o chorobach towarzyszących starości i zaburzeniach w stanie zdrowia, w których zastosowanie odpowiedniego postępowania dietetycznego może przynieść pozytywne efekty zdrowotne poprzez łagodzenie objawów, zahamowanie toczącego się procesu chorobowego zmniejszając ryzyko groźnych powikłań. Istotnym elementem książki jest znaczenie żywienia w chorobach neurodegeneracyjnych objawiających się zaburzeniami funkcji poznawczych. Poza zaleceniami dietetycznymi Autorka wskazuje na duże znaczenie opiekuna niesamodzielnej osoby starszej, by utrzymać dobry stan odżywienia, dobre samopoczucie i zachowanie wysokiej jakości życia niepełnosprawnej osoby starszej. Przedstawiono m. in. praktyczne wskazówki dotyczące karmienia czy komunikacji z osobami dotkniętymi demencją.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 264579 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie osób z cukrzycą i chorobami towarzyszącymi / redakcja naukowa dr n. med. Anna Jeznach-Steinhagen. - Wydanie pierwsze, 1 dodruk. - Warszawa : PZWL, Copyright 2020. - XVII, [1], 363 strony : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Jędrzejów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 47994 (1 egz.)
Staszów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29023 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie, wykazy aktów prawnych przy rozdziałach. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 263824 /Czyt. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
W książce omówiono podstawowe problemy dotyczące niedożywienia związanego z chorobą. Zebrano i omówiono wszystkie dostępne metody oceny odżywienia niezależnie od sytuacji klinicznej. W całej książce dobrze wyważono proporcje między informacjami ściśle naukowymi a praktycznymi wskazówkami postępowania w konkretnych sytuacjach klinicznych. Część informacji podana została w formie przejrzystych tabel, które mogą być łatwo wykorzystane w praktyce klinicznej. Książka adresowana jest: do lekarzy wszystkich specjalności zabiegowych, pediatrów i internistów, do średniego personelu medycznego oraz dietetyków. Będzie cennym źródłem wiedzy dla studentów medycyny, pielęgniarstwa i dietetyki. źródło:http://www.ambulans.com.pl/dietetyka-i-zywienie/4011-niedozywienie-zwiazane-z-choroba-cz-1-wystepowanie-rozpoznanie.html
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Sandomierz - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51443 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przewlekła choroba nerek : leczenie dietą / Susan Zogheib ; przekład Małgorzata Samborska. - Wydanie I. - Warszawa : Zwierciadło, 2021. - 223, [1] strona : fotografie ; 22 cm.
Tytuł oryginału: The renal diet cookbook for the newly diagnosed.
Bibliografia, netografia na stronach 199-202. Indeksy.
Jeśli zdiagnozowano u ciebie przewlekłą chorobę nerek, to musisz zacząć stosować szereg ograniczeń dietetycznych. Oznacza to zmianę nawyków żywieniowych – ale twoje posiłki nie muszą być ani skomplikowane ani nudne. Dzięki Susan Zogheib nauczysz się przygotowywać smaczne i zdrowe potrawy, z których skorzystasz ty i twoja rodzina. Przy wszystkich przepisach podano wartości odżywcze, a wiele z propozycji kulinarnych możesz przygotować w 30 minut lub krócej – dostosowując się do twojego napiętego harmonogramu i pomagając bez stresu utrzymać dietę przyjazną dla nerek.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Starachowice - czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 42864 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej