Dietetycy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(14)
Forma i typ
Książki
(14)
Publikacje fachowe
(14)
Publikacje dydaktyczne
(9)
Publikacje naukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(18)
tylko na miejscu
(4)
wypożyczone
(1)
Placówka
Kielce - Wypożyczalnia
(6)
Kielce - Czytelnia
(1)
Jędrzejów - wypożyczalnia
(2)
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
(3)
Końskie - wypożyczalnia
(1)
Pińczów - czytelnia
(1)
Sandomierz - wypożyczalnia
(3)
Starachowice - czytelnia
(1)
Staszów - wypożyczalnia
(3)
Włoszczowa - wypożyczalnia
(1)
Włoszczowa - czytelnia
(1)
Autor
Brytek-Matera Anna
(2)
Ciborowska Helena (1944- )
(2)
Ciborowski Artur
(2)
Krauss Hanna
(2)
Cebulski Włodzimierz (1954- )
(1)
Frączek Barbara
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Głuszek Stanisław (1954- )
(1)
Głuszek-Osuch Martyna
(1)
Jeznach-Steinhagen Anna
(1)
Koper Krzysztof (onkolog)
(1)
Kozieł Dorota
(1)
Krysztofiak Hubert
(1)
Krzywański Jarosław (medycyna)
(1)
Lech Magdalena (medycyna)
(1)
Opuchlik Andrzej
(1)
Orywal Karolina
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Paluszkiewicz Piotr
(1)
Pawłowski Waldemar
(1)
Rudnicka Anna (dietetyk)
(1)
Stachowska Ewa (1966- )
(1)
Stefańska Ewa (nauki medyczne)
(1)
Suliga Edyta
(1)
Szawłowski Andrzej Wiktor (1949- )
(1)
Szczygieł Bruno (1928- )
(1)
Szyluk Beata
(1)
Słodkowski Maciej (1961- )
(1)
Słotwiński Robert
(1)
Waszkiewicz Napoleon
(1)
Żak Marek (medycyna)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(12)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
Kraj wydania
Polska
(14)
Język
polski
(14)
Odbiorca
Dorośli
(1999)
Szkoły wyższe
(1905)
Dzieci
(1848)
Szkoły podstawowe
(1673)
Szkoły średnie
(1265)
Dietetycy
(-)
Młodzież
(1121)
6-8 lat
(957)
Nauczyciele
(913)
9-13 lat
(884)
Rodzice
(548)
Licea
(488)
0-5 lat
(402)
Psycholodzy
(378)
Studenci
(376)
Szkoły zawodowe
(347)
14-17 lat
(318)
Pedagodzy
(292)
Klasa 1.
(270)
Technikum
(261)
Klasa 2.
(251)
Przedszkola
(239)
Klasa 3.
(238)
Klasa 5.
(218)
Klasa 4.
(210)
Historycy
(196)
Psychoterapeuci
(188)
Klasa 7.
(185)
Klasa 6.
(178)
Klasa 8.
(173)
Nauczyciele przedszkoli
(173)
Nauczanie początkowe
(162)
Lekarze
(161)
Szkoły ponadgimnazjalne
(158)
Nauczyciele języka angielskiego
(145)
Bibliotekarze
(139)
Poziom podstawowy
(127)
Logopedzi
(126)
Nauczyciele nauczania początkowego
(125)
Literaturoznawcy
(121)
Nauczyciele języka niemieckiego
(119)
Dyrektorzy szkół
(112)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(105)
Terapeuci zajęciowi
(103)
Prawnicy
(102)
Gimnazja
(91)
Szkoły ponadpodstawowe
(91)
Technika
(87)
Terapeuci
(76)
Menedżerowie
(69)
Wychowawcy klas
(69)
Pedagodzy szkolni
(67)
Coachowie
(66)
Psycholodzy szkolni
(65)
Pedagodzy specjalni
(58)
Nauczyciele historii
(56)
Szkoły specjalne
(53)
Uczniowie
(53)
Nauczyciele języka polskiego
(49)
Nauczyciele języka rosyjskiego
(47)
Biblioterapeuci
(46)
Nauczyciele bibliotekarze
(46)
Fizjoterapeuci
(45)
Klasa 10
(45)
Nauczyciele muzyki
(39)
Filozofowie
(38)
A2 (poziom biegłości językowej)
(37)
18+
(36)
Nauczyciele akademiccy
(36)
B1 (poziom biegłości językowej)
(35)
Poziom średniozaawansowany
(35)
Klasa 9.
(34)
Klasa 11
(33)
Nauczyciele języka francuskiego
(33)
Poziom rozszerzony
(33)
Pracownicy socjalni
(33)
Psychiatrzy
(33)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(32)
Biolodzy
(29)
Przedsiębiorcy
(29)
A1 (poziom biegłości językowej)
(28)
B2 (poziom biegłości językowej)
(27)
Kulturoznawcy
(27)
Pracownicy naukowo-dydaktyczni
(27)
Nauczyciele angielskiego
(26)
Politolodzy
(26)
Językoznawcy
(25)
Pediatrzy
(25)
Pracownicy naukowi
(25)
Socjolodzy
(25)
Ekonomiści
(24)
Nauczyciele biologii
(24)
Uczniowie ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi
(22)
Dyrektorzy przedszkoli
(21)
Nauczyciele edukacji regionalnej
(21)
Nauczyciele szkół podstawowych
(21)
Neurolodzy
(21)
Pracownicy samorządowi
(21)
Uczniowie szkół średnich
(21)
Dziecko z niepełnosprawnością intelektualną
(20)
Nauczyciele języków
(20)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Dietetyka
(8)
Leczenie dietą
(7)
Odżywianie
(4)
Zaburzenia odżywiania
(4)
Żywienie chorych
(4)
Dieta antyrakowa
(3)
Leczenie żywieniowe
(3)
Zdrowe odżywianie
(3)
Aktywność fizyczna
(2)
Choroby układu pokarmowego
(2)
Dieta cukrzycowa
(2)
Fizjologia człowieka
(2)
Niedożywienie
(2)
Nowotwór
(2)
Odchudzanie
(2)
Pomoc psychologiczna
(2)
Psychodietetyka
(2)
Suplementy diety
(2)
Uczucia
(2)
Układ pokarmowy
(2)
Alergia pokarmowa
(1)
Biochemia
(1)
Choroba Hashimoto
(1)
Choroby
(1)
Choroby dziecięce
(1)
Choroby ludzi
(1)
Choroby metaboliczne
(1)
Choroby układu krążenia
(1)
Choroby układu moczowego
(1)
Choroby układu nerwowego
(1)
Cukrzyca
(1)
Diagnostyka laboratoryjna (medycyna)
(1)
Dieta DASH
(1)
Dieta śródziemnomorska
(1)
Dziecko chore
(1)
Edukacja żywieniowa
(1)
Fizjologia sportu
(1)
Fizjologia żywienia
(1)
Insulinooporność
(1)
Jakość życia
(1)
Karmienie piersią
(1)
Medycyna sportowa
(1)
Metabolizm
(1)
Mikrobiom człowieka
(1)
Mikroflora
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Niemowlę
(1)
Normy żywienia
(1)
Noworodek
(1)
Osoby w wieku starszym
(1)
Otyłość
(1)
Pediatria
(1)
Profilaktyka onkologiczna
(1)
Salmonella
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Sportowcy
(1)
Stan odżywienia (MNA)
(1)
Trening sportowy
(1)
Wolne rodniki
(1)
Wysiłek fizyczny
(1)
Zatrucie pokarmowe
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Zjawiska mikrobiologiczne
(1)
Środki dopingowe
(1)
Żywienie dzieci
(1)
Żywienie sportowców
(1)
Żywność dla dzieci
(1)
Żywność prozdrowotna
(1)
Żywność transgeniczna
(1)
Gatunek
Podręcznik
(10)
Opracowanie
(3)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(14)
Biologia
(2)
Psychologia
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Hobby i czas wolny
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
14 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Psychodietetyka / redakcja naukowa Anna Brytek-Matera. - Wydanie pierwsze - 2 dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2020. - XVIII, [2], 566 stron : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: • Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, • Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami • Metody leczenia otyłości • Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych. Autorami rozdziałów są wybitni specjaliści w swoich dziedzinach.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Jędrzejów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 46921 (1 egz.)
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33202 (1 egz.)
Pińczów - czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 31014 (1 egz.)
Staszów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 28934 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Psychodietetyka / redakcja naukowa dr hab. n. społ. Anna Brytek-Matera. - Wydanie I - 4 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2021. - XVIII, [2], 566 stron : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami, metody leczenia otyłości, metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 263078 (1 egz.)
Końskie - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49870 (1 egz.)
Starachowice - czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 42602 (1 egz.)
Włoszczowa - czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 31959 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Zgodnie z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia opieka żywieniowa jest ważnym uzupełnieniem opieki lekarskiej i pielęgniarskiej. W książce opisano metody zapobiegania niedożywieniu szpitalnemu i jego wpływ na funkcjonowanie organizmu. Przedstawiono podstawy prawne leczenia żywieniowego w Polsce, rekomendacje Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego, zespoły leczenia żywieniowego oraz leczenie żywieniowe chorych w stanie terminalnym. Ponadto przedstawiono różne metody leczenia żywieniowego oraz leczenie żywieniowe w różnych sytuacjach klinicznych. Na końcu książki znajdą się podstawowe informacje o dietach przemysłowych zarejestrowanych w Polsce.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Sandomierz - wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 51444 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka ; współpraca Artur Ciborowski. - Wydanie 4. rozszerzone i uaktualnione, 6. dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2019. - 658 stron : ilustracje, tabele ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 645-647. Indeks.
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: • omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Sandomierz - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51203 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Artur Ciborowski. - Wydanie V rozszerzone i uaktualnione - 3 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2022. - XXV, [1], 895 stron : fotografie, ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 873-877. Indeks
Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika. Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo­gicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce omówiono podstawy żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych np. u pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy chorych onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych i w różnych sytuacjach klinicznych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego. Oprócz aktualnej zawartości merytorycznej, książka zyskała przejrzystą szatę graficzną i nową okładkę.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 264583 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Dietetyka sportowa to obecnie jedna z najbardziej rozwijających się nauk żywieniowych. Skupia się na badaniu wpływu diety lub określonego sposobu żywienia na kondycję i wytrzymałość osób aktywnych fizycznie. Zajmuje się również opracowaniem i implementacją strategii żywieniowych mających na celu poprawę ogólnego stanu zdrowia, wydolności fizycznej i składu ciała. W książce znajdują się wszystkie niezbędne informacje służące min. indywidualnemu dopasowaniu diety do planu treningowego (uwzględniając również okres startowy oraz często celowe wahania masy ciała), potrzeby wynikające z występowania problemów zdrowotnych (alergie pokarmowe, cukrzyca, zaburzenia odżywiania). Nie zabrakło również wskazówek potrzebnych do planowania jadłospisu względem rodzaju uprawianej dyscypliny, odżywiania w czasie podróży, doboru suplementacji uwzględniającej jej skuteczność, legalność oraz bezpieczeństwo stosowania.
Publikacja jest niezbędnym źródłem wiedzy dla dietetyków sportowych, pomocą dydaktyczną dla studentów i nauczycieli akademickich na kierunkach dietetycznych, medycznych i wychowania fizycznego. Dla osób aktywnych fizycznie wyjaśni najważniejsze aspekty dietetyki sportowej i wskaże prawidłowe zasady sposobu odżywiania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 264582 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie osób z cukrzycą i chorobami towarzyszącymi / redakcja naukowa dr n. med. Anna Jeznach-Steinhagen. - Wydanie pierwsze, 1 dodruk. - Warszawa : PZWL, Copyright 2020. - XVII, [1], 363 strony : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Jędrzejów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 47994 (1 egz.)
Staszów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29023 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie w chorobie nowotworowej / redakcja naukowa dr hab. n. med. Krzysztof Jan Koper, prof. UMK. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL, 2021. - XVI, 142 strony : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografie przy rozdziałach.
Żywienie w chorobie nowotworowej to nowoczesne kompendium wiedzy dotyczące postępowania dietetycznego u pacjentów poddawanych terapiom onkologicznym z uwzględnieniem obowiązujących wytycznych. Publikacja została przygotowana przez wielodyscyplinarny zespół Autorów - praktyków, którzy na co dzień zajmują się opieką nad pacjentami leczonymi onkologicznie. W książce omówiono: znaczenie roli dietetyka w zakresie żywienia pacjenta onkologicznego, zasady racjonalnego odżywiania w chorobie nowotworowej z omówieniem poszczególnych rodzajów diet w leczeniu onkologicznym, wpływ leczenia chirurgicznego na żywienie pacjentów, ocenę stanu odżywienia, wskazania do leczenia żywieniowego, żywienia dojelitowego i pozajelitowego, wpływ leczenia systemowego na żywienie chorych z uwzględnieniem skutków ubocznych, a także zasady odżywiania w przypadku ich wystąpienia, wpływ radioterapii na żywienie pacjentów oraz wczesne i późne powikłania tego leczenia, znaczenie diet w trakcie leczenia onkologicznego i wzbogacenie ich doustnymi suplementami pokarmowymi, mity i stereotypy żywieniowe, aspekt psychologiczny w procesie żywienia. Żywienie w chorobie nowotworowej adresowane jest do pielęgniarek, dietetyków i innych członków zespołu terapeutycznego. Będzie również przydatne w kształceniu studentów zainteresowanych tą tematyką [Wydawca].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 264747 (1 egz.)
Staszów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29287 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Fizjologia żywienia / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Hanna Krauss. - Wydanie 1, 2 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2020. - XVIII, 409, [1] strona : ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Sandomierz - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 51613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Fizjologia żywienia / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Hanna Krauss. - Wydanie I - 3 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2021. - XVIII, 409, [1] strona : ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 262762 (1 egz.)
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33259 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Indeks.
Dzięki tej publikacji Czytelnicy mogą poznać aktualny stan wiedzy dotyczący zarówno diagnostyki, jak i dietoterapii wybranych chorób niezakaźnych z uwzględnieniem rekomendacji towarzystw medycznych i dietetycznych. W każdym rozdziale zawarto definicję danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki i zasady interpretacji wyników badań oraz zalecenia dotyczące wyboru optymalnej diety z uwzględnieniem zapotrzebowania na składniki odżywcze. Obecne, zaktualizowane wydanie zostało rozszerzone nie tylko o najnowsze rekomendacje, lecz także praktyczne wskazania właściwego żywienia dotyczące poszczególnych chorób oraz zagadnienia towarzyszące zaburzeniom odżywiania związanym zarówno z utratą masy ciała, jak i jej wzrostem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Włoszczowa - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32455 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33750 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 262562 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografie, netografie, wykazy aktów prawnych przy rozdziałach. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 263824 /Czyt. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej