Wegetarianizm
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(17)
Forma i typ
Książki
(11)
Artykuły
(6)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(13)
tylko na miejscu
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Kielce - Wypożyczalnia
(3)
Kielce - Czytelnia
(3)
Busko Zdrój - wypożyczalnia
(1)
Jędrzejów - wypożyczalnia
(2)
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
(4)
Końskie - wypożyczalnia
(1)
Pińczów - wypożyczalnia
(1)
Starachowice - wypożyczalnia
(1)
Włoszczowa - wypożyczalnia
(1)
Autor
Chojnowski Rafał
(2)
Grodecka Maria
(2)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Alichniewicz Anna
(1)
Berger Stanisław
(1)
Bertrandt Jerzy
(1)
Bester Jagoda
(1)
Bielska Edyta
(1)
Borkowska Urszula (1950- )
(1)
Brodacki Jakub
(1)
Bąk-Sosnowska Monika
(1)
Davis Brenda (1959- )
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Harari Yuval Noah (1976- )
(1)
Hryniewiecki Lech (1929- )
(1)
Huemer Michae (1969- )
(1)
Jastrzębska-Mierzyńska Marta
(1)
Jurczuk Małgorzata
(1)
Kamela Katarzyna
(1)
Kiełczewska Barbara
(1)
Kiucharska Alicja
(1)
Kornek Agata
(1)
Kowalski Jan
(1)
Kozińska Dorota
(1)
Maciorkowska Elżbieta
(1)
Melina Vesanto (1942- )
(1)
Mikos Jarosław
(1)
Moszczyńska-Janicka Irena
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Roszko-Kirpsza Izabela
(1)
Roszkowski Wojciech
(1)
Singer Peter (1946- )
(1)
Smarkusz-Zarzecka Joanna
(1)
Stefańska Ewa (1961- )
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Stuart Tristram (1977- )
(1)
Szczęsna Anna (1981- )
(1)
Thrash Agatha
(1)
Thrash Calvin
(1)
Wasiluk Diana
(1)
Witczak-Sawczuk Katarzyna
(1)
Wiśniewska-Roszkowska Kinga
(1)
Zakrzewska Magdalena (nauki medyczne)
(1)
Łagowska Karolina
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(3)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(17)
Język
polski
(17)
Odbiorca
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Lekarze
(1)
Studenci
(1)
Temat
Język polski
(8115)
Dziecko
(5129)
Nauczanie
(4689)
Matematyka
(4656)
Literatura polska
(4106)
Wegetarianizm
(-)
Powieść polska
(4020)
Poezja polska
(3836)
Nauczyciele
(3713)
Nauczanie początkowe
(3696)
Szkolnictwo
(3314)
Historia
(3288)
Wychowanie przedszkolne
(3235)
Wychowanie
(2684)
Język angielski
(2343)
Młodzież
(2341)
Rodzina
(2341)
Pedagogika
(2233)
Fizyka
(2055)
Filozofia
(1832)
Język rosyjski
(1746)
Sztuka
(1743)
Oświata
(1691)
Kobieta
(1683)
Pamiętniki polskie
(1682)
Wojna 1939-1945 r.
(1682)
Wychowanie w rodzinie
(1670)
Wojsko
(1654)
Literatura
(1650)
Uczniowie
(1632)
Chemia
(1535)
Język niemiecki
(1429)
Kultura
(1426)
Muzyka
(1407)
Opowiadanie polskie
(1366)
Biologia
(1309)
Geografia
(1294)
Pisarze polscy
(1263)
Psychologia
(1254)
Literatura młodzieżowa polska
(1237)
Publicystyka polska
(1110)
Przyroda
(1074)
Literatura dziecięca polska
(1071)
Internet
(1051)
Nauka
(1046)
Technika
(1015)
Bibliotekarstwo
(970)
Wychowanie fizyczne
(963)
Prawo
(956)
Nauczanie zintegrowane
(947)
Alkoholizm
(942)
Żydzi
(927)
Uczenie się
(908)
Młodzież szkolna
(885)
Stosunki interpersonalne
(864)
Miłość
(854)
Dzieci
(846)
Osobowość
(841)
Zarządzanie
(834)
Powieść angielska
(811)
Psychoterapia
(809)
Powieść amerykańska
(795)
Gry i zabawy
(790)
Czytelnictwo
(789)
Polityka międzynarodowa
(786)
Praca
(778)
Przedsiębiorstwo
(767)
Socjologia
(763)
Pińczów
(748)
Polityka
(739)
Polacy za granicą
(727)
Uczucia
(719)
Teatr polski
(717)
Dramat polski
(716)
Rolnictwo
(714)
Turystyka
(711)
Matura
(708)
Komunikacja społeczna
(706)
Szkolnictwo wyższe
(701)
Marksizm
(689)
Opieka społeczna
(688)
Czytanie
(683)
Szkolnictwo zawodowe
(677)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(674)
Religia
(671)
Rodzice
(667)
Wychowanie obywatelskie
(664)
Relacje międzyludzkie
(660)
Rośliny
(657)
Etyka
(654)
Język francuski
(635)
Astronomia
(633)
Kształcenie
(631)
Sport
(631)
Wieś
(624)
Mowa
(623)
Nałóg
(618)
Komputery
(617)
Dziecko w wieku przedszkolnym
(605)
Powieść rosyjska
(604)
Statystyka
(601)
Gatunek
Dialog filozoficzny (gatunek)
(1)
Kompendia i repetytoria
(1)
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Filozofia i etyka
(2)
Medycyna i zdrowie
(2)
Kulinaria
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
17 wyników Filtruj
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Wegetarianizm i weganizm w vzasie laktacji / Edyta Bielska W: Magazyn Pielęgniarki i Położnej. - 2022, nr 5, s. 36-37.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Dokument nadrzędny: Aura.
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach. Indeks.
Zawiera: S. 13-36 : Zdrowie i jego uwarunkowania / Henryk Kirschner.
Zawiera: S. 37-55 : Żywność i żywienie a zdrowie / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 56-67 : Epidemiologia żywieniowa / Wojciech Roszkowski, Hanna Roszkowska.
Zawiera: S. 68-80 : Mierniki zdrowotne stosowane w epidemiologii żywieniowej / Hanna Roszkowska.
Zawiera: S. 81-89 : Przyczyny zaburzeń zdrowia o podłożu żywieniowym na świecie / Lidia Wądołowska.
Zawiera: S. 90-102 : Rola żywienia i aktywności fizycznej w profilaktyce otyłości i przewlekłych chorób zakaźnych / Mirosław Jarosz, Wioleta Respondek.
Zawiera: S. 103-115 : Genetyka i genomika w ocenie ryzyka chorób dietozależnych i ich prewencji / Grażyna Nowicka, Agata Chmurzyńska.
Zawiera: S. 119-132 : Czynniki ekonomiczne warunkujące sposób żywienia populacji / Krystyna Gutkowska, Irena Ozimek.
Zawiera: S. 133-149 : Czynniki klimatyczne a sposób żywienia / Jerzy Bertrandt.
Zawiera: S. 150-165 : Postęp naukowo-techniczny a sposób żywienia / Janusz Czapski, Józef Korczak.
Zawiera: S. 166-180 : Czynniki kulturowe wpływające na sposób żywienia społeczeństwa / Jan Gawęcki, Ewa Flaczyk.
Zawiera: S. 181-194 : Czynności społeczne a żywność i żywienie / Marzena Jeżewska-Zychowicz.
Zawiera: S. 195-218 : Czynniki psychologiczne jako determinanty sposobu żywienia / Magdalena Weber, Beata Ziółkowska.
Zawiera: S. 219-238 : Grupy ludności podwyższonego ryzyka zaburzeń zdrowia i ich problemy żywieniowe / Lidia Wądołowska.
Zawiera: S. 241-253 : Polityka wyżywienia ludności - cele i instrumenty wdrażania / Ewa Halicka, Barbara Kowrygo.
Zawiera: S. 254-269 : Upowszechnianie wiedzy o żywieniu / Anna Kołłajtis-Dołowy, Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
Zawiera: S. 270-296 : Diety alternatywne w świetle nauki o żywieniu / Jan Jeszka, Małgorzata Woźniewicz, Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 297-312 : Wzbogacanie żywności jako instrument optymalizacji sposobu żywienia społeczeństwa / Hanna Kunachowicz, Barbara Ratkovska.
Zawiera: S. 313-328 : Suplementacja diety jako droga do poprawy stanu odżywania i stanu zdrowia ludności / Anna Brzozowska, Regina Olędzka.
Zawiera: S. 331-344 : Zatrucia i zakażenia pokarmowe jako problem społeczny / Lucjan Szponar, Halina Turlejska.
Zawiera: S. 345-349 : Bioterroryzm żywnościowy / Jerzy Bertrandt.
Zawiera: S. 350-356 : Bezpieczeństwo żywności i zywienia w aspekcie międzynarodowym / Lucjan Szponar.
Zawiera: S. 357-375 : Regulacje prawne zapewniające bezpieczeństwo żywności / Henryk Gertig.
Zawiera: S. 376-388 : Systemowe zarządzanie bezpieczeństwem zdrowotnym żywności / Jacek Kijowski.
Zawiera: S. 389-398 : Żywienie a zdrowie społeczne w perspektywie XXI wieku / Anna Gronowska-Senger.
Określenie zdrowia. Kryteria zdrowia. Ocena zdrowia populacji. Uwarunkowania zdrowia. Ekologiczne czynniki materialne. Zachowania zdrowotne. Żywność wczoraj i dziś oraz jej wykorzystanie w żywieniu. Wpływ żywności i żywienia na zdrowie. Żywność jako lek. Definicje i zakres epidemiologii żywieniowej. Ocena wielkości spożycia żywności. Klasyfikacja badań epidemiologicznych. Dobór próby i obliczanie niezbędnej jej liczebności. Ocena powiązań między narażeniem a efektem zdrowotnym. Wskaźniki biologiczne. Pozytywne mierniki zdrowotne. Negatywne mierniki zdrowotne. Zintegrowany miernik zdrowia. Źródła danych o zdrowiu. Niedobory cynku, witaminy A, żelaza. Niedowaga. Nadwaga i otyłość. Wysokie ciśnienie tętnicze krwi. Wysokie stężenie cholesterolu we krwi. Niskie spożycie warzyw i owoców. Mała aktywność fizyczna. Możliwość poprawy zdrowia poprzez modyfikację odżywiania i stylu życia. Epidemiologia nadwagi i otyłości oraz ich konsekwencje. Żywieniowe czynniki ryzyka przewlekłych chorób niezakaźnych. Aktywność fizyczna a profilaktyka przewlekłych chorób niezakaźnych. Gen, ekspresja genu, zmienność genetyczna. Składniki diety a ekspresja genów. Polimorfizm genów a odpowiedź metaboliczna na składniki diety. Składniki diety a stabilność genomu. Czynniki ekonomiczne warunkujące sposób żywienia populacji (uwarunkowania makroekonomiczne i mikroekonomiczne). Klimat i jego zróżnicowanie. Wpływ klimatu na zaopatrzenie ludności w żywność. Wpływ zachodzących zmian klimatycznych na przyszłą produkcję żywności. Klimat a model żywienia. Żywieniowe skutki rozwoju nauki i techniki w ujęciu historycznym. Perspektywy produkcji żywności i żywienia a rozwój bio- i nanotechnologii. Wpływ religii i innych czynników kulturowych na zachowania żywieniowe. Kuchnie narodowe i regionalne. Cechy społeczne jednostki a sposób żywienia. Środowisko społeczne a sposób żywienia. Społeczne funkcje żywności i żywianie. Psychologiczne uwarunkowania zachowań żywieniowych. Bariery na drodze zmiany zachowań żywieniowych. Klasyfikacja zaburzeń odżywiania i karmienia. Problemy żywieniowe niemowląt, małych dzieci, dzieci i młodzieży szkolnej, kobiet w wieku rozrodczym, osób starszych, osób o niskim statusie społeczno-ekonomicznym. Zagrożenia zdrowia jako skutek typowych błędów żywieniowych. Główne obszary działań polityki wyżywienia na przełomie XX i XXI wieku. Wspólnotowe instrumenty wdrażania polityki wyżywienia. Polityka wyżywienia w aspekcie przyszłych wyzwań. Planowanie upowszechniania wiedzy o żywieniu. Systemy upowszechniania wiedzy żywieniowej w Polsce. Zalecenia żywieniowe i formy ich popularyzacji. Wiarygodność i efektywność upowszechniania wiedzy żywieniowej. Wegetarianizm. Charakterystyka innych popularnych diet alternatywnych. Ogólna ocena racjonalności odchudzających diet alternatywnych. Wzbogacanie żywności (wzbogacanie obligatoryjne, dobrowolne, rynek żywności wzbogacanej, Efektywność i bezpieczeństwo wzbogacania żywności, Rola wzbogacania żywności w poprawie sytuacji zdrowotnej społeczeństwa). Suplementy diety jako środki spożywcze. Programy suplementacji dla zwalczania niedoborów witamin i składników mineralnych na świecie. Stosowanie suplementów diety zawierających substancje aktywne i inne niż składniki odżywcze. Zagrożenia dla zdrowia związane ze stosowaniem suplementów. Przyczyny i objawy zatruć pokarmowych. Działania prewencyjne mające na celu zmniejszanie ryzyka zatruć pokarmowych i wdrażanie systemów zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności. Sytuacja epidemiologiczna w zakresie zatruć i zakażeń pokarmowych. Bioterroryzm żywnościowy. Komisja Kodeksu Żywnościowego. Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności (EFSA). System wczesnego ostrzegania o żywności i środkach żywienia zdrowia (RASFF). Podstawowe elementy ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Przepisy dotyczące znakowania żywności. Podstawy prawne nadzoru nad bezpieczeństwem żywności. Ewolucja systemów zapewnienia i zarządzania bezpieczeństwem żywności. Charakterystyka ogólna normy ISO 22000. Kluczowe elementy składowe systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. Planowanie i wytwarzanie bezpiecznych wyrobów. Realizacja systemowego zapewnienia bezpieczeństwa żywności w Polsce. Cechy charakterystyczne żywienia w XX w. Przewidywane problemy żywieniowo-zdrowotne w XXI wieku.
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Zawiera: S. 11-18 : Człowiek i jego pokarm / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 18-25 : Historia nauki o żywieniu / Stanisław Berger.
Zawiera: S. 26-30 : Cele i zadania nauki o żywieniu / Stanisław Berger.
Zawiera: S. 30-46 : Problemy żywieniowe świata i organizacje międzynarodowe / Stanisław Berger.
Zawiera: S. 47-55 : Spożywanie pokarmu - mechanizmy regulacyjne / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 56-72 : Budowa układów związanych z przyswajaniem pokarmu / Marian Grzymisławski.
Zawiera: S. 72-89 : Trawienie i wchłanianie / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 89-113 : Katabolizm i anabolizm / Janusz Stanisław Keller.
Zawiera: S. 114-137 : Potrzeby energetyczne organizmu / Jan Jeszka.
Zawiera: S. 138-151 : Węglowodany / Roman Cichon, Lidia Wądołowska.
Zawiera: S. 152-176 : Tłuszcze / Światosław Ziemlański.
Zawiera: S. 176-197 : Białka / Lech Hryniewiecki.
Zawiera: S. 198-240 : Składniki mineralne / Anna Brzozowska.
Zawiera: S. 241-306 : Witaminy / Maria Wartanowicz.
Zawiera: S. 307-332 : Produkty spozywcze i ich wartość odżywcza / Jan Gawęcki, Małgorzata Zielke.
Zawiera: S. 333-345 : Zmiany wartości odżywczej podczas przechowywania i przetwarzania żywności / Roman Cichon, Lidia Wądołowska.
Zawiera: S. 346-358 : Wzbogacanie żywności / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 358-373 : Tabele składu i wartości odżywczych żywności oraz informacja żywieniowa na opakowaniu / Hanna Kunachowicz, Jan Gawęcki, Małgorzata Zielke.
Zawiera: S. 373-383 : Dodatki do żywności / Henryk Gertig.
Zawiera: S. 383-402 : Zanieczyszczenia i substancje antyodżywcze w żywności / Henryk Gertig.
Zawiera: S. 403-416 : Jakość zdrowotna żywności i jej ochrona / Henryk Gertig.
Zawiera: S. 417-427 : Żywienie a informacja genetyczna człowieka / Krzysztof Szyfter.
Zawiera: S. 428-438 : Normy żywenia / Wojciech Roszkowski.
Zawiera: S. 438-449 : Żywienie a zwyczaje kulturowe / Jan Gawęcki.
Zawiera: S. 450-460 : Planowanie żywienia / Jan Jeszka, Anna Kołłajtis-Dołowy.
Zawiera: S. 461-467 : Upowszechnianie wiedzy o zywieniu. Zalecenia żywieniowe / Wojciech Roszkowski.
Zawiera: S. 468-480 : Ocena wyżywienia / Anna Gronowska-Senger.
Zawiera: S. 481-494 : Ocena stanu odżywiania / Jadwiga Charzewska.
Brak okładki
Książka
W koszyku
Symbol UKD: 631.95:613.2:179
Na s. red. zbędny ISBN.
Bibliogr. s. 154-157.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 218356 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Symbol UKD: 613.2:179
Wyd. "Vegi" pt. : Zmierzch świadomości łowcy.
Bibliogr. s. 316-318.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 210033/czyt.61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: "Dialogues on ethical vegetarianism" 2019.
Bibliografia na stronach 161-183.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32978 (1 egz.)
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Becoming vegetarian : the complete guide to adopting a healthy vegetarian diet. Resived and updated edition.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Końskie - wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 48655 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wydziałów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjalności.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 264581 / czyt. 61 (1 egz.)
Jędrzejów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 47138 (1 egz.)
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33249 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wyzwolenie zwierząt / Peter Singer ; przedmowa Yuval Noah Harari ; przełożyły Anna Alichniewicz, Anna Szczęsna. - Wydanie pierwsze w tej edycji. - Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, 2018. - 411, [5] stron : ilustracje ; 21 cm.
Aneks - dalsze lektury na stronach 371-376.
Wznowienie klasycznej książki – ze wstępem Yuvala Noaha Harariego, autora Sapiens, oraz wprowadzeniem Dariusza Gzyry, współzałożyciela Stowarzyszenia Empatia Wyzwolenie zwierząt to biblia obrońców praw zwierząt i każdego, komu nieobce jest cierpienie naszych braci mniejszych. Zwierzęta nie mogą same domagać się wyzwolenia ani też głosowaniem, demonstracjami czy bojkotem protestować przeciwko warunkom, w jakich żyją. Zdaniem Singera jednak normy moralne nie powinny odnosić się jedynie do ludzi, lecz do wszystkich istot, które zdolne są odczuwać cierpienie. Nie ma dobrych powodów pozwalających nam na używanie zwierząt do zaspokajania naszych potrzeb. Zwłaszcza na taką skalę i z takim okrucieństwem. Czy zatem tyrania człowieka nad zwierzętami będzie trwać nadal, dowodząc, że w zderzeniu z egoistycznymi interesami moralność nic nie znaczy? Czy też staniemy na wysokości zadania i udowodnimy, że stać nas na prawdziwy altruizm, kończąc z bezlitosną eksploatacją gatunków, nad którymi mamy władzę, i to nie dlatego, że zmuszą nas do tego aktywiści, lecz ponieważ uznamy, iż jest ona moralnie nie do przyjęcia?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32636 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Z Wagą)
Tyt. oryg.: The bloodless revolution : a cultural history of vegetarianism from 1600 to modern times.
Indeks.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 250866 (1 egz.)
Kielce - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 250256/czyt.61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Oryg. : Nutrition for vegetarians.
Bibliogr. s. 181-186. - Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Pińczów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23893 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wegetarianizm / Kinga Wiśniewska-Roszkowska. - Warszawa : "Wiedza Powszechna", 1987 - 175, [1] s. : rys. ; 21 cm.
Symbol UKD: 613.2
Bibliogr. s. 175-[176].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Kielce - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 192042 (1 egz.)
Busko Zdrój - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31589 (1 egz.)
Jędrzejów - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 34676 (1 egz.)
Kazimierza Wielka - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 25808 (1 egz.)
Starachowice - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29235 (1 egz.)
Włoszczowa - wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22590 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej